Kävin perjantaina jelppimässä kakun kuorruttamisessa tai no ehkäpä oikeemmin päällystämisessä. Juhlapaikalla odotti leivottu ja täytetty kakunraakile, joka odotti kovin massaa niskaansa. :)

Kakku sai ennen sokerimassaa sokerikreemin päällensä, jonka levittäminen sujui leikiten.

Sokerimassa sen sijaan tuotti tuskaa ja hampaiden kiristämistä. Ensimmäisellä yrityksellä kakun päälle koitin survottaa sokerimassaa joka oli Tiimarin hyllyiltä ostettu (Regalice)... ei ihan mennyt kuin kirjoissa. Oli massa aika huonossa hapessa ja mitään muuta ei tehnyt kuin mureni murenemistaan. Argh! Siinä hetken koitin kaulia ja hieroa, mutta ei pienintäkään toivoa, että olisi sokerimassa suostunut kakun päälle ilman repeilemistä asettua. Meinas jo itku tulla... Huuto

Asian todettua, että ei ole minussa vikaa eikä kenessäkään toisessakaan ihmislapsessa, niin tultiin siihen tulokseen, että kaupasta se on haettava Dr. Oekterin sokerimassaa jolla homman luulisi luonnistuvan...

Kaupasta sitten uutta sokerimassaa kiikutettiinkin ja ero oli kuin yöllä ja päivällä! Ensimmäisen äherryksen ja itkunparahduksen jälkeen homma onnistui kuin leikki. *Helpotuksen huokaus* Ei tarvinnut kenenkään posautella otsasuoniaan. Jeeeii! =)

Tuo Dr. Oekterin massa oli erittäin pehmeää ja joustavaa, ei minkään sortin repeilemistä reunoilla, kun kauli. Aika unelma oli työstää ja laskeutui ja tasoittuikin kakun päälle helpommin mitä Regalicen massa. Yllättynyt

Sain kuin sainkin kakun päällysettyä ja tuossa sitä lopputulosta

1307303907_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itselläni ei ole kuin valmiista kakusta kuvaa.

Jospa kyselen, että löytyykö vaihekuvia, niin lisäilen niitä myöhemmin. Hyvin jos käy, niin löytyy myös tuskaa tuottaneesta vaiheestakin kuvaa... :P