Oli tänään "mammamiittinkiä", jonne tein Bailys-juustokakkua. Tätäkin tehnyt viimeksi viimevuoden puolella joten korkea aika oli ja sainpahan likööripullot tyhjiksi.


Ohjeen nappasin Pastanjauhantaa blogista.

Kirjoitan kumminkin ohjeen tähänkin;

Pohja:

10 kpl digestive-keksejä

60 g voita

pari teelusikallista sokeria

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

1 dl Baileys-likööriä (+Helmi fine cream-likööriä ja Helmi café-likööriä)

3 liivatetta

1 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria


Sekoita murskatut keksit, sulatettu voi ja sokeri keskenään.

Painele seos irtopohjavuoan (halk. 20cm) pohjalle tiiviisti ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

Sekoita tuorejuuston joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri (sihdaten).

(Itse notkistan tuorejuuston sekoittamalla joko lusikalla tai sähkövatkaimella, sekoittuu muut aineet paremmin joukkoon.)

Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.

Mittaa likööri kattilan pohjalle ja kuumenna. Sekoita liivatteet kuumennetuun likööriin ja kaada seos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon. Lisää kuohukerma viimeiseksi tuorejuuston joukkoon nostelemalla.

Tarkista maku!

Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Koristele esim. raastetulla suklaalla ja tarjoile. :)