Elämäni ensimmäisen kakun itsenäisyyspäivän kunniaksi tein tänä vuonna.

           

Syöjiäkin kun oli tarjolla reippaan puoleisesti, ni mukavahan se oli kakkua tehdä.

                                              

Tein vaalean sokerikkakupohjan kuudella munalla ja jaoin taikinan kahteen vuokaan. (Halk. 15 ja 18cm) Jaffalla kostuttelin pohjat ja väliinsä kakku sai vadelma-granaattiomenahilloa ja diplomaattikreemiä. Sokerikuorruteen ja kakun väliin tein sokerikreemin jonka värjäsin aiheeseen kuuluvasti siniseksi. =)

            

Päällinen on siis kokonaan sokerimassaa ja ei, mulla ei pelkkä sokerimassa toimi sitten alkuunkaan. Kyllä se sitä marsipaania hitusen edes kaipaisi joukkoonsa. Toisaalta voihan se olla harjotuksen puutettakin, kun ei hommat mennyt ihan niinkuin piti... sitäpä tässä on enää turha märehtiä. ^^

          

Pintaansa kakku sai pikeeripisteitä ja lumihiutaleita. Kakkukerrosten reunaan sokerihelmiä ja -rakeita. Isot pallerot ovat toffeepalloja.

Sokerimassaa värjäsin sinisellä spraylla ja kaiken vielä kruunasin aimo annoksella hopeisella kimallespraylla. ^^

Kakun kaverina oli vielä tarjolla jos jonkin sorttista joulutähteä luumulla, vadelmalla ja kaneli-omella ja pöytään eksyi pikkutortut ranskanpastilleilla.