eli raparperisimaa näin keksikesän kunniaksi tein. Vein myös juhannustervehdykseksi pariin taloon saman kadun varrelle missä asustamme. Toivottavsti tykkäsivät, koska me ainakin pidimme kovasti tämän juoman mausta. Voisin kuvitella, että olisi oikein mukava juoma hellepäivänä.

En kyllä tähän hätään muista yhtään, että mistä ohjeen löysin, mutta lisään heti kun tulee vastaan. :) Jostain lehdestä sen nappasin, mutta ko. lehti ei nyt millään suostu löytymään.

(Lisäys 26.6.2011)

Pah! Mistään lehdestä ohjetta löytänyt vaan Hellapapoliisin sivuilta. :D

Mansikka-raparperisima:

4 l vettä

1 l raparperia

5 dl sokeria

4 dl mansikoita (pakkasesta viimoisia)

1/4 tl hiivaa

Kiehauta 1½ litraa vettä ja lisää raparperit, anna seoksen kiehua 5 minuuttia.

Kumoa seos esim. ämpäriin (Itse käytin kattilaa.) ja sokeri, mansikat ja loput vedestä.

Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

(Kaadoin itse loput vedet kylmänä, niin seos oli heti kädenlämpöistä. Ei tarvinut jäähdytellä.)

Peitä astia ja anna käydä seuraavaan päivään.

Siivilöi ja pullota puhtaisiin tiiviskorkkisiin pulloihin.

Lisää jokaiseen pulloon pari rusinaa ja nosta kylmään.

Kun rusinat nousevat juoman pinalle 3-5 päivän päästä on sima valmista.

Meillä ei rusinat noussu pintaan kuin yhdessä pullossa. Mutta juotavaa oli simaa silti, hirmuisesti painetta oli kerännyt pulloihin. ö.Ö

Jos olisi poksautettvat korkit ollut, niin voisin väittää, että olisi lentänyt korkit ja korkealle. Silmänisku