Tämä kakku lähti maailmalle tänään.

Vaalea 4 munan kakkupohja sai sisäänsä mansikkaisen rahka-kermatäytteen.

***

1 prk rahkaa

1 prk Flora Vispiä

100 g valkosuklaata

300 g mansikoita pakkasesta

sokeria

4 liivatetta

***

Sulattelin mansikat mikrossa ja survoin haarukalla soseeksi ja lisäsin rahkan joukkoon.

Sulatin valkosuklaan ja lisäsin rahkaan.

Sokeria oman maun mukaan makeuttamaan täytettä.

Sulatin liivatteet tilkkaan mansikoista ironneeseen mehuun ja lisäsin rahka-mansikkaseokseen.

Viimeisenä lisäsin vaahdoksi vispatun Vispin mansikka-rahkaan.

Kakkupohjan kostutin vaniljamaidolla.

Kakun kokosin korkeaan säädettävään reunavuokaan.

Mansikkakreemillä tasoittelin reunat. Mikä osottautui ihan turhaksi. Lue alta.

 

 

Kakku piti alunperin päällystää sokerimassalla, mutta eipä riittänyt 500g paketti, olisi pitänyt olla himppasen enemmän. Olisi tullu turhan ohutta, kun olisin halunut paksummaksi jättää päällisen.  Sokerimassa siis muuttui pursotettavaan tavaraan. :) Tosin kakun päälle laitoin sokerimassalevyn, ettei koriste lähde sulamaan ennen aikojaan kakun päälle. Jotenka kreemin kanssa leikkiminen oli pikkiriikkisen turhaa, mutta saapa kakku makeutta jos ei muuta. :D

Lumihiutaleet pääsivät koristamaan kakun reunoja.

Ja nyt! Aina on Floran Vispit hyvin toimineet, mutta eipä tänään. Ei meinannut millään vatkautua ja kaapista oli tietenkin päässyt vaniljakreemijauhe loppumaan. kerpele! No onneksi ajatuksissa ei ollut mitään krumeluuripursotuksia tehdäkkään, että Huh helpotusta. Ketutti kyllä ja paljon.

Mussutetaan nyt vielä noista päälipursotuksista, että keturalleen meni nekin! Pistän senkin tuon tottelemattoman Vispin piikkiin.

Toivotaan kumminkin, että kakku oli mieluisa pääli- että sisäpuolelta ja päivänsankari saa suun makiaks. :)