Isovanhempani täyttivät vuosia, tai oikeammin mummini eilen ja isoisäni tänään ja kävimme eilen kyläilemässä. Mummini pyysi kakkua toissa päivänä ja sen verran lyhyellä varoitusjalla, että en alkanut täytekakkua tekemään, kun kukka-varastonikin ammottaa tyhyjyyttä... ehkäpä olisi aika tehdä sillekin asialle jotain. ;)

Päätinpä sitten minäkin kokeilla tuota charlotte-kakkua, nopea ja helppohan se oli tehdä.

Unohtu lähtötohinassa sitruunamelissapuska jääkaappiin ja tänä aamuna vasta hokasin, että olishan sitä voinu viininmarjalehtiä vaikka käydä nyppäämässä kakkua koristamaan kuvauksen ajaksi... hyvähän se jälkiviisas on olla... jotenka kakku  jäi hiukka alastomaksi. :/

 

Kääretorttupohja:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 dl vispikermaa vatkattuna

n. 2 dl omatekoista mansikka-limehilloa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon siivilän läpi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 6-8 min.

Kippaa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota päälle jäänyt leivinpaperi, anna jäähtyä.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle hillo ja kerma. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

 

Charlotten vadelma-rahkatäyte:

500 g maitorahkaa

1 dl sokeria

1½ dl vispikermaa

2½ dl Flora Vanillaa

400 g vattuja

n. 1 dl vattumehua

8 liivatetta

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Notkista kulhossa maitorahka ja lisää joukkoon sokeri. Vaahdota kerma ja vaniljakastike vaahdoksi

Kiehauta vattumehu ja lisää joukkoon liivatteet. Jäähdytä liivateseosta. Kaada liivatemehu ohuena nauhana maitorahkan joukkoon sekoittaen koko ajan. Lisää tämän jälkeen kerma sekä vaniljavaahto maitorahkan joukkoon. Lisää viimeisenä vadelmat kulhoon.

Kaada vadelma-maitorahka seos kulhoon (3litran) joka on vuorattu tuorekelmulla ja kääretorttuviipaleilla.

Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku tarjoilualustalle ennen tarjoilua.