Meillä on keittiössä ollut viime viikot sama lämpötila mitä ulkona, että on kyllä saanut haudata kaikki pienetkin leipomiseen liittyvät mielentilat. Koitin ja teinkin yhden pienen nopean mansikkakakun, kun isäni tuli käymään. Tulos kylläkin oli kaikkea muuta kuin kuvattava. Joten tämän takia on blogissani ollut erittäin hiljaista.

Tänään kuitenkin pääsin tekemään keittiön puolella jotakin pientä ja se oli jauhelihapiirakka. Ihan meille vain omiin suihimme ja poskiimme pisteltäväksi.

Pohja:

120g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

½ dl vettä

Nypi margariini ja jauhot murusiksi, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan halk. 24 cm. Minä esipaistoin pohjaa 200 asteessa n. 10 min. 

Täyte:

400 g jauhelihaa

1 sipuli

 1/4 parikaa

tuorejuustoa

1 tomaatti

2 kananmunaa (olis saanu laittaa kolmannen)

n. 1 dl ruokakermaa

juustoraastetta

mausteita oman mieltymyksen mukaan... suolaa, pippuria, paprikajauhetta, pitsamaustetta ym.

Ruskista jauheliha, lisää joukkoon pienennetty sipuli ja paprika. Mausta jauheliha mausteilla ja lisää tuorejuusto joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle.

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki, lisää ruokakerma ja juustoraaste. Kaada täytteen päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min. Jos pinta näyttää saavan liikaa väriä, peitä pnta leivinpaperilla tai foliolla.