Piti se kokeilla, kuinka kesäkurpitsa sopii hilloon, kun itselle oli aika outo käsite kesäkurpitsa ja hillo yhdessä. ;) Huonosti sitä muutenkin on tullut ko. vihannesta käytettyä, että tapahan tämäkin on tuttavuutta tehdä.

Ohje:

1 kg omenoita

1 kg kesäkurpitsaa

2 dl vettä

1 sitruuna

1 appelsiini

1 rkl inkivääriä raastettuna

9 dl hillosokeria

Kuori omenat. Paloittele ne ja kesäkurpitsat pieniksi paloiksi kattilaan.

Pese sitruuna ja appelsiini huolellisesti ja raasta niiden kuori kattilaan. Purista situunan ja appelsiinin mehu kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin. 20 min. Lisää hillosokeri ja keitä edelleen noin 15 min. usein sekoitellen. Hillo on valmista, kun se alkaa soseutua. Kuori vaahto tarvittaessa. Täytä pestyt ja kuumennetut tölkit täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä hillo viileässä.

 

Kun vielä tietäisi, mihin näitä hilloja voisi käyttää. ;D Tosin, eipä mikään muu taida olla esteenä kuin oma mielikuvitus.