Tätä piti tehdä juhannuspäivänä... noh, eipä tullu tehtyä. Syömäreitä eksyi tänään enemmän luoksemme, joita oli hyvä makealla herkulla kestittää. Ihan oli ensimmäinen kerta itsetehtynä. Ohjetta sivusilmällä vilkaisin täältä

Pohja

6 valkuaista

3 dl sokeria

2 rkl maizenaa

2 tl sitruunamehua

Täyte

2 prk Flora Vispiä

sokeria näppituntumalla

mansikoita

2 kiiviä

vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa puolet sokerista valkuaisvaahtoon.

Sekoita loppu sokeri ja maissitärkkelys keskenään ja lisää seos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.

Lisää sitruunamehu viimeisenä. (Itse pitää ensi kerralla ottaa ja kokeilla lisätä sitruunamehu alkumetreillä ja pohdiskella koostumuksen eroa ;) Monissa ohjeissa näin kun neuvotaan tekemään.)

Voitele leivinpaperi tilkkasella öljyä, jotta marenkipohja irtoaa siitä kypsänä paremmin.

Levitä valkuaisvaahto ruokaöljyllä voidellulle leivinpaperille uunipellin päälle ympyrän muotoon (halkaisija noin 26 cm). Jätä keskelle syvennys. Paista marenkipohjaa 100 °C:n lämpötilassa kaksi tuntia. Jätä marenki jälkilämmölle uunin luukku raollaan. Marenki saa mielellään kovettua seuraavaan päivään. (Me popsittiin tämä kakku ns. uunituoreena.)

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja asettele pohjan päälle. Viipaloi kuoritut kiivit ja korstele kakku halkaistujen manikoiden kera.