Jos haluaa todella äklö-öllö-makeaa-hampaat-sulaa-suuhun, niin tässä oiva resepti. Kävin vierailemassa Fazerin suklaisessa keittiössä ja testailin sieltä löytyvää suklaafudgen ohjetta.

                                 

Kannen hattuna on mummoni vanhoja pitsiliinoja. Näytti todella hyvältä luonnossa, mutta kameraan en edustavaa kuvaa saanut. hmph. Tätäkin pitää siis vielä vähän kehitellä.

Ohje:

4 dl sokeria (Laitoin itse 2 dl )

2 dl kermaa

75 g voita

1 tl vanilliinisokeria

200 g fazer vaaleaa tai tummaa leivontasuklaata

***

Mittaa kattilaan sokeri, kerma, voi ja vanilliinisokeri.

Keitä miedolla lämmöllä siirappimaiseksi massaksi.

Lisää suklaa ja anna sen sulaa joukkoon.

Kaada seos neliskanttiseen tai pitkänomaiseen vuokaan ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Paloittele karamellit ja säilytä viileässä.

***

Pitää koittaa taloussuklaalla seuraava satsi. Jos vaikka hampaatkin pysyisivät suussa. :D