Joulun aika on herkkujen aikaa...

         

***

350 g tummaa suklaata (70%)

1 prk kondensoitua maitoa

30 g voita

hyppysellinen suolaa

150 g pistaasipähkinöitä

***

Laita paloiteltu suklaa, kondensoitu maito, voi ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Sulata seosta sekoittaen matalalla lämmöllä.

Murskaa pistaasipähköitä pienemmiksi esim. pakastepusissa kaulimella hakaten. Lisää pähkinät sulanneeseen suklaaseokseen ja sekoita hyvin.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun astiaan max. 23*23 cm. (Pomsuttele astiaa tasoa vasten, että saat siistiimmän ja sileämmän pinnan.)

Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi jonka jälkeen siirrä jääkaappin viilentymään. Paloittele suklaaseos pieniksi fudgepaloiksi. Säilytä fudge jääkaapissa.

***