Uunituoretta kuvaa tarjolla. Tein taikinan kaksikertaisena, josta vääntelin sämpylää ja patongin. Mitään terveellistä taikinassa ei ole, pelkää pullamössöä, mutta sallitakoon se minulle anteeksi tällä kertaa. :)



Taikina:

3½ dl vettä

1 rkl sokeria

1 pss kuivahiivaa

1-2 tl suolaa

9 dl vehnäjauhoja

 

Laita vesi, hiiva ja sokeri kulhoon. (Kuivahiivan kanssa veden pitää olla hitusen kädenlämpöistä lämpimämpää.)

Anna seistä 5-10 minuuttia kunnes seos kuplii/kuohuaa

Lisää joukkoon puolet jauhoista ja suola. Sekoita kunnolla. Lisää loput jauhot taikinaan.

Vaivaa noin 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja on kimmoisaa.

Öljyä iso kulho ja nosta taikinapallo sinne, peitä leivinliinalla ja anna kohota noin tunti - puoltoista.

Lämmitä uuni 250 asteeseen

Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä ja kohota uudelleen noin 30 minuuttia.

Paista uunin alaosassa noin 8 minuuttia.

Jäähdytä ja nauti!

Sitten jos joku vielä osaisi sanoa, että miksi sämpylöistäni katoaa se rapsakka pinta jäähtyessään?!? Tässä nyt on kokeiltu ties minkälaisia taikoja ja kikkoja, mutta yhtä tyhjän kanssa.