Meillä viikonloppuna juhlistettiin etukäteen avokkini syntympäivää ja lauantaina kaveriporukalla istuttiin iltaa. Tarjolla oli yllätysyllätys karamellipoppareita. Ohjeen löysin vanhasta Koti ja keittiö lehdestä ja pitihän sitä testata. :)


3 litraa valmiita popcorneja


100 g voita

2½ dl fariinisokeria

3/4 dl vaaleaa siirappia

2 rkl vettä

1 tl suolaa

1/4 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

1. Levitä popcornit kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille.

2. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, vesi ja suola. Hämmennä, kunnes sokeri on sulanut ja seos tasaista. Anna kiehua sekoittamatta noin 5 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Karamelliseos on valmista, kun pisara jähmettyy kylmään veteen tipautettaessa.

3. Lisää sooda ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja valuta karamelliseos ohuena nauhana popcornen päälle. Kääntele hieman.

4. Paahda popcorneja uunissa 100 asteessa tunti. Kääntele muutaman kerran. Anna jäähtyä ja jähmettyä ja murra paloiksi.

Popcorneille väsäsin tötteröt sanomalehdestä taittelemalla.