Ostin muutama viikko sitten kaupasta yhden rasian valion uutta omena-piparjuuri tuorejuustoa, kun olin sitä mieltä, että kyllä se jossain tulee käytettyä. Ja pöh! Olen ollut erittäin saamattomalla päällä, kun koitin miettiä, että mihin ko. tuorejuustoa voisi käyttää.

Onneksi lehtien sivuille ilmestyi Valion resepti, johon ko. tuorejuustoa tarvittiin. Eilen illalla väsäsin ja tänään sitä maisteltiin.

Koristelusta tuli aika simppeli, mutta eihän sen aina tarvitse olla krumeluuria, eihän?

Pohja:

200 g hapankorppuja

75 g voita sulatettuna

1 dl kasvislientä

Täyte:

200 g kalkkunaleikettä

½ tuoretta kurkkua

5 livatelehteä

3 rasiaa omena-piparjuuri tuorejuustoa

1 prk Bulgarianjogurttia

2 dl vispikermaa

2 rkl sitruunamehua

½ dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

½ tl mustapippuria

(suolaa)

Koristeluun:

200 g kalkkunaleikettä (minä käytin 100g)

1 rasia kirsikkatomaatteja (minä käytin viinirypäleitä)

herneenversoja

Hienonna hapankorput monitoimikoneessa ja sekoita voisulan kanssa. Vuoraa irtopohjainen 26cm vuoka leivinpaperilla. Painele seos vuoan pohjalle ja kostuta kasvisliemellä. Siirrä pohja jääkaappiin kovettumaan.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 15 min.

Hienonna kalkkunaleike veitsellä erittäin hienoksi. Pese ja raasta kurkku karkeahkoksi raasteeksi (kuori kurkku jos ei suomalainen).

Vaahdota kerma.

Sekoita tuorejuusto, jogurtti, kalkkuna, kurkku, mustapippuri ja ruohosipuli keskenään.

Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana. Nostele joukkoon kermavaahto.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Anna kakun hyytyä seuraavan päivään.

Irrota kakku lastan avulla vuoasta tarjoiluvadille. Koristele pinta kalkkunaleikerullilla, kirsikkatomaateilla sekä herneenversoilla.