Lauantai-illan istujaisiin tein näitä juustokeksejäkin. Samaisesta Koti ja keittiö-lehdestä otin tämänkin reseptin mistä karamellipoppareidenkin. Yllätyksekseni nämä katosivat parempiin suihin, vaikka olin varma, että syömättä jäävät. Taisi siis olla omassa päässä maut pielessä... tai lähinnä maun puuttuminen. :P Asiaa selittänee sekin, että emmentalin sijasta käytin mozzarellaa. Pääasia on, että vieraat tykkäsivät! 

150 g voita tai margariinia

2½ dl vehnäjauhoja

3/4 tl suolaa

½ dl maitoa

150 g (n. 3 dl) emmentaljuustoa raasteena

voiteluun muna

pinnalle unikonsiemeniä

1. Nypi huoneenlämpöinen rasva, vehnäjauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää maito ja juustoraaste. Peitä taikina kelmulla ja anna seistä jääkaapissa puoli tuntia.

2. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pienellä muotilla keksejä. Laita pellille leivinpaperille. Voitele ja ripota päälle unikonsiemeniä.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 min, kunnes keksit saavat hieman väriä. Jäähdytä.