Sunnuntaina kestitettiin vanhuksia ja tarjolle suolaiseksi väsäsin voileipäkakun.


Blogeja selailessa törmäsin Makunautintoja Mimmin keitiöön ja siellä oli tehty voileipäkakkuja rullattuna. Idea tuntui aikasta kivalta, niin päätin kokeilla rullailla voilepäkakun. Harmikseni, en älynyt ottaa tekovaiheista kuvaa, mutta ehkäpä joskus toiste sitten. :)

Tähän käytin yhteensä 15 palaa graham- ja täysjyväpaahtoleipä viipaleita. Viipaleet ladoin, niin että joka toinen oli grahamia ja joka toinen täysjyvää.

1. Täyte

200 g tomaatti-basilika tuorejuustoa

2 rkl ranskankermaa

175 g savustettua kinkkua

1 maustekurkku

2. Täyte

200 g parika-chili tuorejuustoa

2 ruokalusikallista ransjankermaa

175 g savustettua kinkkua

puolikas punaista paprikaa

Kostutukseen lihalientä

---

Päälle levitin 300 g ruohosipuli tuorejuustoa ja koristelin rullatuilla kinkkuviipaleilla, katajanmarja metwurstilla, tuorekurkku kuutioilla ja silputulla ruohosipulilla.

---

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele viipaleet tuorekelmun päälle ja kostuta lihaliemellä.

Pieni kinkkuviipaleet pieniksi paloiksi. Kuutioi parika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita pienessä kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma. (Kummallekin tuorejuustolle oma kulho.)

Levitä 1. tuorejuutoseos puolelle leivistä ja levitä päälle kinkkusuikaleet ja pienitty maustekurkku

Levitä 2. tuorejuustoseos loppupuolelle leivistä ja levitä päälle kinkkusuiklateet ja pienitty parika.

Rullaa levy tuorekelmun avulla rullaksi ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.