Oli pakko ostaa Iloleipurin halk. 15cm irtopohjavuoka... ihan vaan sen takia, että se on NIIN söpö. Ehkäpä sillä vuoalla voisi muutenkin tehdä meidän perheen kakkuja, niin saisi jotain tolkkua tähän läskileiriinkin. Ihan vaan, että kahteen pekkaan sillä saa aivan oivasti suut makiaksi. Eipä sillä, ei ole kakkuja tullu tehtyä viimeaikoina, kun on kaikki juhlat juhlittu suku- ja lähipiiristä. Blogin kannalta vähän huonompi kun ei ole oikein mitä päivitellä, mutta onneksi sitä ihminen aina jotain pientä keksii. :)

Ja juu, jos sitä pääsis Miimiäinen nyt vaikka itse aiheeseen!

Siinäpä vuoan mukana tuli ohje ja sitäpä piti kokeilla kun siihen sain hukattua banaania pois...

Ohje on seuraavanlainen:

75 g margariinia tai voita

½ dl sokeria

1 muna

½ dl banaani survottuna tai omenasosetta

1 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa tai inkivääriä

Koristeluun:

2-3 dl tomusokeria

sitruunamehua tai vettä

karamelliväriä

karamelleja, strösseleitä, pähkinöitä

Ota esille tarvittavat välineet ja mittaa ainekset valmiiksi. Pane uuni lämpiämään 200 asteseen. Voitele vuoka ja korppujauhota se. (Itse jauhotin vuoan vehnäjauholla.) Sulata margariini mikrossa tai kattilassa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa muna ja sokeri hyväksi vaahdoksi, lisää sula margariini, banaanisose ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uunin alatasolla 15-20 minuuttia.

Siivilöi tomusokeri kulhoon, lisää siihen sitruunamehua sen verran, että saat sakeahkon, mutta levitettävän tahnan. Ota pieni osa tahnasta erikseen raitoja varten. Levitä vaalea seos jäähtyneen kakun pinnalle. Lisää loppuosaan hieman karamelliväriä ja pursota kakun pinnalle koristeraidat, Laita kakun päälle koristeeksi karamelleja, pähkinöitä tai strösseleitä.

Tätä kakkua tehdessä seuraavan kerran, niin päälle voisi ehkäpä paremmin sopia jonkinsortin suklaapäällyste. Ihan vaan tälleen omana mielipiteenä. :)