Kirjastosta mukaani lähti eilen Marja Öhrnin Iki-ihanat karamellit - kirja lainaan ja ensimmäiseksi testaukseen pääsi mansikkakolat.

***

1 dl (100g) tuoreita tai pakastettuja ja sulatettuja, soseutettuja mansikoita.

1 rkl sitruunamehua

1 ½ dl kuohukermaa

2 ½ dl (220g) sokeria

1 rkl vaaleaa siirappia

***

Vuoraa neliskulmainen, kooltaan korkeintaan 20*20cm vuoka leivinpaperilla.

Hienonna mansikat hvyin ja ota soseesta erikseen yksi desilitra, johon sekoitat sitruunamehun. ( Why oh Why?)*

Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna seos hiljalleen sekoittaen kiehuvaksi. Keitä seosta, kunnes lämpömittari mäyttää sen lämpötilaksi 120 astetta. Kaada seos vuokaan ja jähmetä. Leikkaa levy sen jälkeen neliskulmaisiksi paloiksi ja säilytä palat viileässä.

* En ottanut erilleen sitruunamehua varten mitään, vaan kippasin surovttujen mansikoiden joukkoon ihan suoriltaan. Tulikohan tässä sitten tehtyä etikettivirhe?