Tais kuulkaa olla joulupäivä kun paistelin hiukka isommalle poppoolle amerikkalaisia pannareita jouluisella fiiliksellä. :)

Pannari ohjeen nappasin täältä. Seuraksi hiukka pannarisiirappia ja kermavaahtoa sekoitettuna valkosuklaa-limerahkaan.

1325788979_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pakkohan se nyt hiukka oli "vaihekuvia" ottaa. :D

1325788988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä ei voinut kuin paistella hymyssä suin. Hymy

1325788971_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuppasivat katoamaan sitä mukaan kun pannullisen sain paisetettua, niin parempiin suihin. Eipä ollut pelkoa, että olisivat happanemaan jääneet.

Loppuun vielä ohje, vaikka linkitetty onkin...

Amerikkalaiset pannukakut

3 munaa

2-3 rkl ruokosokeria sokeria

5 dl erikoisvehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

½ tl suolaa

2-3 dl maitoa

2 dl piimää tai kermaviiliä

½ dl voisulaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan yhden senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa.

Perinteinen lettupannukin kelpaa, mutta ihan amerikkalaiseen pannukakkukokoon ei näin päästä. Annostele tavalliseen lettupannuun mahdollisimman paksulti taikinaa. Tarjoile juoksevan hunajan tai vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy