Se, että tässä ohjeessa pitää sokeri ja munat vaahdottaa taitaa näistä tehdä kuppikakkuja (cupcakes) a.k.a. keijukakkuja vaikkakin alkuperäisessä ohjeessa ovatkin nimeltään Meheviä suklaamuffineita. Oikaiskoon minua hän joka asiasta tietää enemmän.
Ohje:
100 g Fazer taloussuklaa -rouhetta (käytin Fazerin tummaa suklaata, jonka rouhin)
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl Fazer kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl maitoa
100 g voita
***
Kaada suklaarouhe kulhoon. Mittaa joukkoon muut kuiva-aineet ja sekoita. Vaahdota toisessa kulhossa kevyesti kananmunat ja fariinisokeri. Nostele aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää maito ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa hiukan keskitasoa alempana noin 20 minuuttia.
***
Kuorruttamiseen:
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g suklaata
Sulata suklaa mikrossa ja sekoita tuorejuuston kanssa. Käytin puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata. Suklaata riittäisi ihan
hyvin 100 g makunsa puolesta, mutta väri ei ollut kohdallaan, joten tämän takia laittelin reippaalla kädellä suklaata.
Alkuperäinen ohje on siis Fazerin Suklaisesta keittiöstä.