Miksi ihmeessä tarve ja hinku leipomiseen yms. iskee yleensä iltasin? Ö.ö

Pakkohan se oli tarpeet päästä purkaamaan ja Kotivinkin Jouluherkku lehdestä kokeiluun pääsi pikkutortut. Avokki jo muutaman päivän ranskanpastillipussia verannan penkillä säilönyt joten käytinpä tilanteen hyväksi ja verotin pussin sisältöä omiin tarpeisiini. ;)

Ohjetta:

1 pkt (500 g) torttutaikinaa

voiteluun muna

ranskanpastilleja koristeluun

tomusokeria

***

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Leikkaa kukin taikinalevy ensin puoliksi kahdeksi neliöksi ja leikkaa neliöt vielä neljäksi neliöksi.

(Yhdestä taikinalevystä siis tulee kahdeksan pikkuneliötä.)

Leikkaa kunkin neliön nurkasta viilto kohti neliön keskipistettä. Taittele leikkauskohdat vuorotellen kohti keskustaa. Paina taikinakärjet tiiviisti keskipisteeseen.

Voitele tortut kananmunalla ja paista 200 aseessa noin 10 minuuttia.

Jäähdytä tortut ja asettele ranskanpastillit sokerikuorutteen avulla torttujen keskelle.

Ripottele tortuille tomusokeria siivilän läpi.