Pakkohan näitä oli päästä tekemään ja kokeilemaan, kun näyttivät NIIN ihanilta Mansikkamäen blogissa.


 

Daim-muffinssit

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl perunajauhoja

1 1/2 dl mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

200 g turkkilaista jogurttia

120 g pehmeäksi sulatettua voita (ei kuumaa)

1 dl sokeria

1 pötkö Daim-suklaanappeja tai n.70 g rouhittua Daim-suklaata

 

1. Sekoita jauhot, perunajauho, mantelijauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe isossa kulhossa. Katko suklaanapit puoliksi tai kolmeen osaan ja lisää joukkoon.  Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, jogurtti, sokeri ja pehmeän sula voi. Yhdistä aineet, mutta sekoita mahdollisimman vähän.

2. Annostele taikina muffinssivuokiin (paperisiin tai silikonisiin). Jätä hiukan kohoamisvaraa. Paista muffinsseja 180 asteessa noin 20 min. Anna jäähtyä.

Mulla tosin jatkuu tämä ikuiselta tuntuva epäonni näissä leivontahommissa. Tästäkin taikinasta unohtui voi pöydälle. Äkkäsin vasta kun siivoilin sotkujani pois. MUTTA toimii kyllä ilman voitakin, mutta aika kuivahkoa kylläkin. Kuorrute kylläkin pelasti ja paljon... Katosivatkin nopeasti parempiin suihin.

Kaunis kiitos Ebelle. ^^