Pikkumies tykästyi näihin kovin ja taisi se isompikin, kun illalla hinkui päästä syömään ja maistelemaan.

Pakkaseen nämä tein, kuin myös vuokaleivätkin. Muutamaksi hetkeksi "tuoretta" leipää taasen tarjolla. :)

Pirkan sivuilta napattu ohje: *kliketiklik*

5 dl maitoa

1 pss kuivahiivaa

2 rkl siirappia

2 tl suolaa

5 g voita

5 dl porkkanaraastetta

3 dl ruisjauhoja

10 dl hiivaleipäjauhoja

 

1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Lisää ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva, suola, siirappi sekä porkkanaraaste. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhot ja rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä liinan alla.

2. Leivo tangoiksi ja paloittele 24 osaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja kohota pellillä kaksinkertaisiksi.

3. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Jäähtyneet sämpylät voi pakastaa ja sulattaa esimerkiksi mikrouunissa tarpeen mukaan.