(Varoituksen sana; tästä tuli kuvakas postaus. )
Eilen olisi ollut tarkoituksena tehdä ja syödä kuppikakkuja jälkkäriks, mutta hamppariateria täytti masuset aivan killilleen niin siirsimme kuppiset tälle päivälle.
Siskoni käskyytin etsimään jonkun omaa silmää ja makuaistia miellyttävän reseptin jo toissapäivänä ja sellainen löytyi Gottigott blogista *KlikKlik* .
Suklaa kuppikakut 12kpl:
3 munaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3,5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 hyppysellien suolaa
100 g tummaa suklaata, 70 % kakao
Lämmitä uuni 175 asteiseksi.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi ja sekoita kermaviilin ja kahvin kanssa. Lisää munavaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-kermaviiliseokseen.
Sulata suklaa ja lisää taikinan joukkoon.
Lusikoi taikina vuokiin, täytä 2/3 vuoasta.
Paista 20-25 min.
Kuorrutteeksi suunnittelin vadelmaganache tyylistä ratkaisua joka maultansa olikin aivan nams, koostumus vaan jäi himppa juoksevaksi, joten eipä olisi pysynyt kupposten päällä valumatta. Tästä kumminkaan lannistumatta sain ahaa-elämyksen ja pursottelin ganachehässäkkää kuppikakkujen sisään.
Kun ei ensimmäinen kuorrute ottanut tuulta purjeisiin, niin tyydyin simppelimpään ratkaisuun ja vatkasin kermat vaahdoksi kera vaniljakreemijauheen. Vaahdosta tosin ei enää vatkauksen loputtua voinut puhua vaan jonkun asteisesta tönköstä. Laittelin kreemijauhetta astetta ronskimalla kädellä. Purostukseen kumminkin oikein sopivaa.
Muutaman jätin kuoruttamatta ja sihatilin tomusokerit pintaan ja päivänkakkaran laitoin päälle.
Sekä pienen pieniä nonparelleja saivat kuppikakut niskaansa.
Kuppikakuista tuli oikein maukkaita ja jäivät sopivan kosteiksi.
Ei yhtään haitannut vaikka ulkona vähän satelikin.