Näppäränä plikkana kävin Pullahiiren blogissa ja nappasin ohjeen testaukseen. Ikuna kun ei ole tullut minkään sortin kovia karkkeja tehtyä, niin nytpä korjasin erheen ja tekaisin. :)

1324414665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


**Piparminttukaramellit:

 

Tarvitset:

*kuumuutta kestävän alustan (marmorikivi, teflonkangas, paksu silikoninen leivonta-alusta)

* kumihanskat

* sakset

* kuumuutta kestävät lastat

* vuokaspray tai öljy

* ruuanlaittoon sopiva lämpömittari

ohje:

1 dl vettä

450g sokeria

125g glukoosia (panimosokeria)

15-20 tippaa piparminttuöljyä (Käytin itse aromia)

elintarvikeväriä


Öljyä tai suihkuta vuokasprayllä käytettävä alusta, välineet sekä kumihanskat.

Mittaa vesi, sokeri ja glukoosi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Laita lämpömittari (sokerille tai muuten ruuanlaittoon tarkoitettu) kattilaan ja anna seoksen kuumentua 162 asteeseen.

Kaada kuuma massa alustalle ja lisää joukkoon piparminttuöljy. (Itse jäähdyttelin massaa ensin, ennen kuin lisäsin piparminttuaromin.)

Nostele massaa lastoilla reunoilta keskelle, kunnes massa on jäähtynyt käsinkosketeltavaksi. Laita elintarikeväri massaan tai jaa massa kahteen osaan ja värjää kahdella värillä. Värjää massa ja ala työstää massaa käsin (kumihanskat käsissä) venyttämällä ja taittamalla takaisin yhteen. Jatka kunnes olet tyytyväinen massan väriin. Väri muuttuu satiiniseksi mitä enemmän massaa venyttää. Jos käytät kahta väriä, liitä värit yhteen ja venytä massaa sopivan paksuiseksi ja leikkaa saksilla paloiksi. Älä leikkaa paloja yhteen kasaan, koska tässä vaiheessa karamellit vielä tarttuvat helposti toisiinsa kiinni.

Anna karamellien jäähtyä ennen kuin pakkaat ne ilmatiiviiseen purkkiin.

1324414654_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


1324414680_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

**Ohje napattu suoraan Pullahiiren postauksesta, jotain pientä lisäten tai muuttaen.