Se, että tässä ohjeessa pitää sokeri ja munat vaahdottaa taitaa näistä tehdä kuppikakkuja (cupcakes) a.k.a. keijukakkuja vaikkakin alkuperäisessä ohjeessa ovatkin nimeltään Meheviä suklaamuffineita. Oikaiskoon minua hän joka asiasta tietää enemmän.

                   

Ohje:

100 g Fazer taloussuklaa -rouhetta (käytin Fazerin tummaa suklaata, jonka rouhin)

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl täysjyvävehnäjauhoja

2 rkl Fazer kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

2 kananmunaa

1 ½ dl fariinisokeria

1 dl maitoa

100 g voita

***

Kaada suklaarouhe kulhoon. Mittaa joukkoon muut kuiva-aineet ja sekoita. Vaahdota toisessa kulhossa kevyesti kananmunat ja fariinisokeri. Nostele aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää maito ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa hiukan keskitasoa alempana noin 20 minuuttia.

***

Kuorruttamiseen:

200 g appelsiinituorejuustoa

200 g suklaata

Sulata suklaa mikrossa ja sekoita tuorejuuston kanssa. Käytin puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata. Suklaata riittäisi ihan

hyvin 100 g makunsa puolesta, mutta väri ei ollut kohdallaan, joten tämän takia laittelin reippaalla kädellä suklaata.

                   

Alkuperäinen ohje on siis Fazerin Suklaisesta keittiöstä.